ilusion napisał(a):A ja z innej beczki. Nie każdy potrafi wybaczać. Czasem, nawet jeżeli to tego człowieka unieszczęśliwia, nie potrafi się on przemóc i nie chce tudzież nie umie wybaczyć. I co wtedy? Wszyscy piszą, że trzeba wybaczać, że dzięki temu jest się lepszym dla samego siebie, że to świadczy o sile charakteru i dojrzałości. Zgoda. Ale co ma zrobić ktoś kto może i by chciał wybaczyć, pogodzić się z kimś, ale nie potrafi????
Jesli ktoś nie potrafi wybaczyć to sorry, ale coś jest nie tak z tą osobą. Skoro się tego chce albo wszystko wskazuje, że najlepiej się na tym wyjdzie jeśli się wybaczy to powinno się to zrobić. Zwłaszcza jeśli dzięki temu można wiele zyskać. Jeśli ktoś mówi, że nie potrafi wybaczać to hello - ma problem, bo najwidoczniej nie potrafi wybaczyć samemu sobie.
Madziara220 napisał(a):To dlatego często ludzie zatrzymują pamiątki po kimś kto był dla nich ważny, zdjęcia robione przez tą osobę - bo nadal ma się tą osobę w sercu. Przecież najczęściej jest tak, że im więcej ludzie wypierają się kogoś tym bardziej im zależy na tej osobie.
Albo odwrotnie. Jeśli się kogoś nie cierpi albo chce się całkowicie pozbyć ze swojego życia konkretnej osoby to wyrzuca się nie tylko ją, ale i wszystko co ją przypomina i jest z nią związane. W każdy razie z tymi fotkami to prawda. Sama ostatnio pokasowałam większość fotek z ostatnich ładnych paru lat. I nie bez przyczyny. Skasowałam każde zdjęcie na którym byłam z Anką albo które ona sama mi robiła. Po prostu oglądając te fotki czułam niechęć. I wracały przykre wspomnienia. No, ale to chyba zupełnie normalne skoro regularnie zdradzała mnie i okłamywała. Szkoda, że są tacy ludzie, którzy potrafią być tak doskonałymi aktorami i potrafią tak wmówić pewne rzeczy, że nie widzi się jaka jest prawda o nich.