No tak... proszę o wykasowanie tamtego
Wreszcie nastał ten dzień - po wielu przemyśleniach, rozważaniach, rozmowach, testach - wybrałem priorytetowy kierunek, na który chcę się dostać i będę o niego walczył
A od poniedziałku przygotowania do matury wchodzą w hiper-gorący okres - ale warto, docenię to za kilka miesięcy już
Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna, I stopnia, niestacjonarne; 6 semestrów
Nie wyobrażam sobie kolejnych trzech lat w szkolnych murach, dzień w dzień, dlatego wybrałem niestacjonarne. Studia kończą się uzyskaniem stopnia licencjata i praktycznie przygotowują do zawodu dziennikarza i innych zawodów okołomedialnych - w public relations i w reklamie - i właśnie to drugie najbardziej mnie interesuje, przynajmniej na chwilę obecną.
Następnie...
Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna, II stopnia, niestacjonarne; 4 semestry
Tutaj właśnie duży nacisk kładzie się na zagadnienia reklamy, public relations, a także zarządzania i rynku mediów. Jeśli wszystko pójdzie OK, za pięć lat będę magistrem z zakresu dziennikarstwa i komunikacji społecznej
Dziennikarstwo i Komunikacja Medialna, studia niestacjonarne podyplomowe; 2 semestry
Wykładowe przedmioty to m.in. media w świecie, polski rynek mediów, opinia publiczna, podstawy reklamy i public relations, retoryka dziennikarska, multimedia we współczesnych sieciach komputerowych, zajęcia warsztatowe w radiu i telewizji.
A więc coś idealnego dla przyszłych redaktorów i autorów, jak i pracowników PR oraz reklamy.
Zawodowo chcę zacząć działać jeszcze podczas studiów. Po ich ukończeniu pewnie zrobię sobie przerwę, jeśli chodzi o studiowanie, ale chciałbym później iść - dla przyjemności - np. na historię lub filozofię.
Poza tym równolegle będę pewnie kształcił się nadal w scenopisarstwie.
Reasumując - czeka mnie 6 pięknych lat w Krakowie
Btw. Ten system internetowy z Oke.Jaworzno.pl bardzo "rozbudowany" jest Przynajmniej na razie.