A ja do tego pederastą
Osobiście to jestem za przeniesieniem tego krzyża do kościoła, ale zachowania które pokazuje telewizja bardzo mi się nie podobają i to z obu stron barykad bo już np. granie w siatkówkę plażową albo wołanie do modlących się staruszek "-pokaż cycki, won z beretami" to już jest przegięcie.
Można to rozwiązać na poziomie ale niestety więcej jest osób które wolą sobie poskakać i się ponawydurniać.
A ci obrońcy krzyża to mi się też kojarzą z młodzieżą Wszechpolską i oni sami siebie nie rozumieją bo wołają "Bóg, honor, ojczyzna" a te ich nacjonalistyczne hasła w III Rzeszy przerodziły się później w sprowadzenie religii do podziemia.
Podoba mi się postawa Donalda Tuska który w ostatniej wypowiedzi powiedział że należy to spokojnie przeczekać aż ta sytuacja się uspokoi i wtedy krzyż zostanie przeniesiony a na wybudowanie tablicy czy pomnika ma zostać ogłoszony konkurs na jego projekt.
Tylko ciekawe kiedy tam się ta sytuacja uspokoi skoro te wszystkie nawiedzone dewotki

na czele z męczennica Joanną

przestaną odprawiać modły pod krzyżem.
Czy ta Joanna nie ma własnej pracy?? Dostała taki długi urlop czy cuś?? Bo te emerytki to się nie dziwię zamiast na działkę hodować długie ogórasy żeby później mieć się czym zaspokoić pod kołderką to one pod pałacem z różańcem i heyah 297 zdrowasiek na godzinę.