Wspieracie? Wrzucacie? Popieracie? Wybieracie się na jakąś imprezę organizowaną właśnie z tej okazji?
Co roku wrzucam coś do puszki. Rok temu chciałam być wolontariuszem, ale jakoś średnio wyszło. Idea takiej akcji jest naprawdę świetna i miło zobaczyć, że chociaż raz w roku Polacy robią coś razem. Jeżeli chodzi o imprezy to osobiście wybieram się pod katowicki Spodek, bo gra CKOD.
A ja tak szczerze powiem ze jakoś chyba tylko raz czy dwa wrzuciłam do tej skrzynki, w niedziele to ja raczej nie wychodzę z domu, jak nie muszę, (no chyba że do pracy) ale pod klatką nie stoją. Nie to że nie chce czy skąpa jestem. Nie mam tylko ochoty na wychodzenie żeby specjalnie wrzucić coś do skarbonki.
Wspierałem, wspieram i nadal będę to robił! To szczytny cel i fajnie jest mieć poczucie, że zrobiło się coś dobrego! W tym roku pozwoliłem sobie na więcej i byłem jednym z wolontariuszy, kulawym co prawda i nie na cały etat, ale jednak . Z tego względu to mnie najczęściej nie odmawiano pary groszy, hehe - to chyba z litości.