To jest mój post, który napisałam w sprawie nowej piosenki Julii i dyskusji na temat głosów tatuszek, która się rozegrała w komentarzach na stronie głównej. Nie mogę go jakoś tam wstawić, a szkoda, bo się rozpisałam, więc wstawię tu:
Bez kitu, nazywanie czegokolwiek faktem świadczy o wybitnej nietolerancji. Świat w ogóle składa się z samym opinii, bo każdy inaczej wszystko interpretuje.
Ja nie oceniam talentu po jakiejś technice śpiewu, ale po oryginalności głosu. Według mnie obie tatuszki są wybitnymi piosenkarkami, bo mają niepowtarzalną barwę głosu, a głosik Julii jest przecudowny i gdybym była tak nietolarencyjna jak wy , to powiedziałam , że jest faktem , iż Lena przy Julii to beztalencie, ale jestem za mądra, by wypowiadać się w tak ograniczony sposób i powiem, że obie są utalentowane, a Julia moim zdaniem śpiewa ładniej
Wspomniana tu Mariah Carey moim zdaniem ma od nich brzydszy głos, bo nudniejszy. Co z tego, że ma opracowaną technikę śpiewania jak jest głos nie jest tak magiczny jak głos Julii i Leny? Posłuchajcie Klounów. Tatuszki tam hipnotyzują. Lena wprowadza bardzo tajemniczą i lekko melancholijną atmosfera, natomiast Julia patos i rozpacz. Ich głosy cudnie ze sobą kontrastują. I nie ma wcale w tym nic dziwnego, że na żywo obie fałszują, bo zdarza się to większości gwiazdom. Np. pamiętam jak uchodząca za bardzo utalentowaną Ewelina Flinta kiedyś na żywo zupełnie zniszczyła swoją piosenkę. Byłam też na koncercie Comy. Piotr Rogucki również uchodzi za tego z pięknym głosem, ale on na żywo naprawdę fałszował. Tych, którzy nie fałszują można policzyć na palcach jednej ręki.
Nie powiedziałabym też, żeby Julia się nie rozwijała, bo np. na koncertach z okresu Veselye Ulybki fałszowała mniej niż za czasów D&M.
Po komentarzach spodziewałam się, że piosenka jest gorsza. Nie mój styl, ale nie powiedziałabym, że kawałek jest jakiś komercyjny i w ogóle w stylu Hannah Montana. To wyraźne przegięcie. Mi styl Julii przypomina pop-rock z lat 80-tych.
Nie rozumiem, dlaczego krytykujecie Rage, bo to jedyna nowa piosenka Julii , która mi się podoba. Najgorsze jest WATWD, bo to ani trochę mi nie pasuje. Ta nowa jest tak po środku.