Pytasz co byśmy wybrali z tych 2 opcji? Nie odpowiem Ci za innych, a co do mnie... hmm. Rozumiem, że miałaś obie takie sytuacje - na tyle na ile orientuję się z tego co do tej pory pisałaś na forum. Dziewczyno nie obraź się, ale nie masz nawet się co zastanawiać. A tym bardziej porównywać tych 2 opcji. Zdrada jest nie do wybaczenia, przynajmniej dla mnie, bo kto raz zdradził zrobi to po raz kolejny - nie ma co się oszukiwać. Nie przepuściłbym nawet komuś wobec kogo miałbym nawet drobne podejrzenie o zdradę, bo skoro jest podejrzenie to znaczy, że coś jest na rzeczy, nie ma siły.
A co do tej drugiej opcji - wiesz co? To już świadczy o niedojrzałości do związku to o co pytasz. Skoro ktoś jest o Ciebie zazdrosny i to okazuje to znaczy, że mu się podobasz i mu zależy na Tobie. Ty pewnie też sama coś takiego odczuwasz wobec kogoś na kim Ci zależy. Gdy moja Kama wychodzi gdzieś beze mnie to mi się nie podoba - nie chodzi o to, że jej nie ufam tylko, że nie ufam innym i jestem zazdrosny. I zaborczy. I nie boję się tego okazać. Bo to normalne. Więc jeśli wahasz się między tymi 2 opcjami to masz moją odp. A co do błędów - bullshit!! Pokaż mi człowieka, który błędów nie popełnia. To nie jest kryterium do być albo nie być z kimś w związku! Gdyby ludzie tak myśleli to sorry, ale nikt by z nikim nie żył w związku. Dlatego jeśli masz kogoś, kto Cię kocha, komu naprawdę na Tobie zależy i prosi Ciebie o szansę to nie trać czasu, bierz się za siebie i nie pozwól tej osobie odejść, bo możesz stracić kogoś bardzo cennego.
Wiesz dostałem kiedyś pewną dobrą radę, którą poniżej zacytuję - skorzystałem z niej i teraz na tej podstawie staram się oceniać 2 osobę (tzn. moją dziewczynę

). Nikt nie jest idealny, ale jeśli szczerze kocha i naprawdę widać, że mu zależy to nie ma co się zastanawiać.
micha21 napisał(a): I gdy jesteś z Nią to może Ci przeszkadzać nawet źle położona szklanka, np. nie na serwetce. ale gdy jej nie ma to brakuje Ci tej szklanki, i jej samej. Chłopie weź się w garść i leć do dziewczyny zanim sprzątnie Ci ją jakiś gostek o którym pisałeś. A w tedy to już będzie za późno. no i co zrobisz w tedy, będziesz mieć większy problem.
Ten cytat mówi sam za siebie o uczuciu jakie może łączyć 2 osoby. Jeśli Ty odbierasz tą osobę, o której pisałaś podobnie to nie masz nawet co się zastanawiać. I to jest moja odp na Twoje pytanie.