Ostatnio zaczęłam grać w
Alana Wake'a. Właściwie to nie jestem fanką
straszaków, ale fabuła wyjątkowo mnie wciągnęła. Nawet wybaczam to, że momentami lekko się wzdrygam jak zza drzewa wychodzi kilku Opętanych.
Grafika też jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Szkoda tylko, że 90% akcji toczy się w nocy, bo nie ma zbyt wielu okazji żeby rzucić okiem na okolicę
(góry, lasy, miasteczko). Soundtrack też bardzo przyjemny. Jeszcze nie skończyłam, ale polecam.
Do moich ulubieńców doszły również trzy inne gry:
-
Assassin's Creed: Brotherhood (wspomniany w moim poprzednim poście)-
Assassin's Creed: Revelations-
FIFA 12 Teraz z niecierpliwością czekam na trzy produkcje:
-
Assassin's Creed III -
kolejna część serii, ale obawiam się że przeniesienia akcji do Stanów Zjednoczonych to nie jest dobre zagranie. No cóż, zobaczę po premierze czy przeczucie było słuszne.-
Watch Dogs -
fabuła wydaje się być naprawdę interesująca. Kolejne dziecko Ubisoftu i osobiście widzę podobieństwo między AC, a WD. Oczywiście nie jeżeli chodzi o fabułę, ale ogólny zarys. Mechanika też pewnie będzie podobna.-
Far Cry 3 -
nie grałam w poprzednie części, ale to chyba nie wpłynie jakoś szczególnie na grę. Fabuła wydaje się być interesująca, demo zaprezentowane na E3 w 2011 pokazuje genialną grafikę i znowu Ubisoft. Czekam. edit:Kilka minut temu zamówiłam
Assassin's Creed III - Freedom Edition. Uznałam że w końcu dam zarobić twórcom mojej ulubionej serii.
Jak kiedyś będę miała zbędne złotówki to w oryginale kupię także poprzednie części. Szkoda tylko, że na wydania kolekcjonerskie już się raczej nie załapię.