Jestem świeżo po seansie filmu i powiem, że bardzo mi się podobał. Przez to, że nie odświeżałem sobie książki przed obejrzeniem, nie odczułem zbytnio masy wyciętego materiału. Wszystko jest spójne, zwięzłe i miłe dla oka. Świetny sposób kręcenia, film ma niesamowitą głębię obrazu, pomimo iż nie jest w 3D. Rozpoczęcie filmu umiejscowione w realnym świecie zrobiło na mnie wielkie wrażenie, powala szczególnie scena z mostem. Poza Panem Radcliffem która nie gra, a "występuje" całość była dobrze zagrana. Efekty specjalne wyszły bardzo naturalnie, co - patrząc wstecz, jest bardzo miłym zaskoczeniem. Szczególnie zachwyciło mnie zachowywanie się myślodsiewni. Wątek romantyczny, poza fragmentem z Panem Potterem też bardzo dobrze poprowadzony. Reszta scen ma fajny, mroczny klimat.
Po miernej czarze i beznadziejnym zakonie, otrzymaliśmy film który niemal dotrzymuje poziomem więźniowi azkabanu. W przypadku tej części, skrócenie materiału źródłowego wyszło bardzo sprawnie. Ciekawe jak będzie w przypadku 2-częściowych insygniów...
J_V:/Widać, że jesteś po tym seansie zmęczony biedaku ortografia