przez micha21 » 14 czerwca 2009, o 14:29
Tekst dość trudny jak dla mnie no ale próbuje.
Zwrotki nic mi nie mówią, ale refren jest wg. mnie jasny.
Jeśli jest sie dziewczyną, i podobaja Ci się dziewczyny to chciałbyś być chłopcem, wtedy masz większe szanse na odwzajemnione uczucia. Nawet gdy dziewczyna jest hetero. To samo odnośnie chłopca który chce być dziewczyną.Dotyczy to równiez ubrań, zachowania, sposobu chodzenia, i stylu bycia.
Zwierzatka wiewiórka i zajaczek, jak mi się zdaje nie mają odpowiednika ani męskiego ani żeńskiego. Można je używać do różnych płci, i nikt nie jest pewny czy jest to samiec czy samiczka. Kot> kotka
Wiewiór > wiewiórka już nie bardzo pasuje.
Rozsypiemy się jak obrazy przez głupie pytania
Rozstaniemy się z maskami i staniemy się dorosłe
Głupie pytania głupie spojrzenia, trudno jest odpowiedzieć na pytanie dlaczego jesteśmy tacy a nie inni dla nas to nie ma znaczenia jeśli jesteśmy sobą. Rozstać się z maska, to tak jakby rozstać się ze swoją twarzą. Jeśli nie jestesmy pewni siebie i własnej osoby, mamy za mało wiary i ulegamy presji innych ludzi, często wtedy zmieniamy się. Bo tak łatwiej a człowiek jest istotą która się szybko przyzwyczaja. Podobnie jest z tymi zwierzątkami. Tereny bez drug to pola, łąki lasy. Sama natura, wolność. A wolność niczego nie zabrania, zwłaszcza przyrodzie.
Mam nadzieje że nie jest to aż takie okropne jak mi się zdaje.
Bez wytchnienia oddaj się chwili zapomnienia